Floorniversum

Gehinnik, iglo’s en wat zwartigheid

op augustus 9, 2013

Vandaag voelde ik mij niet zo fijn. Dat heb je weleens. Dat je opstaat en denkt, man wat is de wereld zwart. Zijn mijn ogen eigenlijk wel open? En dat je dan tot de schokkende conclusie komt dat de wereld niet alleen zwart is, maar dat diezelfde zwartigheid jouw lijkbleke gezicht nog extra accentueert. Want dat doet de wereld op een dag als deze. Die zit jou dwars… En gniffelt dan wat. 

Wat doet een mens in zo’n geval? Juist. Huilen. Haal de zakdoeken maar van stal. Paarden hinniken nog charmanter dan de geluiden die ik en mijn neus produceerden vandaag. Ik snoot, proestte en vond mezelf wat zielig. 

Het leven met ME is nu eenmaal niet gemakkelijk. Zeker niet wanneer je duizend en één plannen hebt en alles weer eens in de wachtrij staat. Dan mok je wat in bed, grom je wat boosheid de wereld in en bel je chagrijnig wat lieve mensen op. Gewoon. Om aan hun te vertellen dat je duizend en één plannen hebt en dat je momenteel niet eens één van die plannen uit kunt voeren. En dan stamp je wat. Want zo gaat dat op een dag als vandaag. Dan is alles zwart. En heeft een permanente marker zojuist, persoonlijk, al je plannen doorgestreept.

Ik hinnik nog maar wat. En proest. Goed. En nu? Ik kijk om me heen. Ach hell, denk ik. Laat de ME mij maar ondersneeuwen. Ik bouw wel een iglo. Om in te tukken. Het zal geen architectonische hoogstand worden, misschien twee verdiepingen, met hier en daar wat ramen. En een knus haardvuurtje of zoiets. Ik ga daar dan wel liggen grommen. Dit uiteraard terwijl ik naar buiten kijk en denk, wat sfeervol toch, dat het ME sneeuwt op mijn hoofd. 

En er was licht aan het einde van de iglo. Wat een grappige grapjes nu toch weer. Als deze dag dan toch zwart de geschiedenis in gaat, dan wel zwart van de galligheid. Dan sluit ik graag af met een oud Inuit gezegde:“If you swallow caribou hair while eating, you will get an itchy ass.” – the end.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: