Floorniversum

Middeleeuwen, tomaten en een gracht

op oktober 30, 2013

Ik kan niet slapen. Mijn hoofd zit vast in de middeleeuwen. Dat heb je weleens. Mijn brein maakt een vreugdesprongetje bij de gedachte door mijn kasteel te wandelen, als nobele ridder. Te duelleren met de gemene postbode van laatst, hem te bekogelen met een rotte tomaat en dan van schrik achter hem aan rennen met een dozijn zakdoeken omdat ik het zo zielig vind en te roepen, ‘oh meneer, ik ging jou bekogelen met een rotte tomaat.’

Ik zou een gracht met eendjes hebben en een ophaalbrug. Om nog maar niet te spreken over de eetfestijnen die ik zou organiseren voor mijn loyale volk. En mijzelf natuurlijk. We hebben het hier wel over een eetfestijn.

Uiteraard schrijf ik deze schrijfselen met een ganzenveer in kunstig caligrafeer handschrift. Een werk dat honderden jaren later gevonden wordt door een archeoloog die denkt, goh, die middeleeuwer kon ook leuk schrijven. En dan beland ik in een museum.

Het enige nadeel van de middeleeuwen is toch wel dat ze geen elektriciteit hebben. En dus geen fohn. Gelukkig ben ik in dit scenario een welgestelde middeleeuwer en heb vast wel ergens een lakei die dan gewoon hard op mijn haar blaast. Zo gaat dat dan. En die krijgt dan een tomaat van mij, aangezien ik, als nobele ridder zijnde, gestopt ben met het bekogelen van mensen.

Oh, ik als middeleeuwer. Best tof.Afbeelding

Advertenties

4 responses to “Middeleeuwen, tomaten en een gracht

  1. Lea schreef:

    Ik kan ook niet slapen en wordt hier dan verrast door avonturen van een stoere ridder en een gracht met eendjes… Ik geniet ervan en misschien kom ik je wel tegen in dromenland 🙂
    Mooi geschreven, Floor!

  2. Els schreef:

    Floor als ridder: stoer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: